• Українська
  • Русский
+38 (095) 769 1800

Влаштування проколів методом горизонтально направленого буріння

Серед методів безтраншейного прокладання підземних комунікацій особливе місце займає горизонтально-направлене буріння. Такий метод дозволяє якісно виконати укладання кабелів та труб без порушення цілісності та функціонування об’єктів на поверхні землі.

За допомогою горизонтально-направленого буріння можна прокласти волоконно-оптичні кабельні лінії зв’язку під водоймами, сільськогосподарськими об’єктами, у специфічних ґрунтах, під діючими автомобільними та залізничними дорогами, злітно-посадковими смугами, через природоохоронні та охоронні зони.

Горизонтально-направлене буріння є відносно простою операцією, якщо порівнювати цей метод із траншейним. Таким чином, прокладка кабеля під землею починається з того, що робиться пробна свердловина за допомогою бурової головки, яка має спеціальну лопатку та зонд-випромінювач. Далі свердловину розширюють до такого розміру, який буде трохи більший за діаметр комунікації, що прокладається. Кабель далі затягують буровою ниткою та риммером. Така технологія дозволяє створювати свердловини з будь-якою траєкторією та обходити будь-які перешкоди під землею.

Такий метод, як горизонтально-направлене буріння, має декілька суттєвих переваг:

  • Збереження ландшафту.
  • Мінімізація риску аварійних ситуацій.
  • Мінімум працезатрат.
  • Немає необхідності проводити відкриті земляні роботи.
  • Сучасна техніка мобільна та працює швидко.

Укладка кабеля в грунт за допомогою горизонтально-направленого буріння – це ефективно та економічно з точки зору матеріальних та трудових витрат. На сьогоднішній день така технологія є найбільш швидким, мінімально-масштабним та надійним методом прокладання комунікацій під землею.

Вы можете оставить комментарий, или ссылку на Ваш сайт.

Оставить комментарий